Tænk på fremtiden…

sponsorerede links:

Huskøb handler i meget høj grad om følelser. Det kan godt være vi snakker om mursten, kvadratmeter, byggeår og den slags, men når det kommer til stykket er det følelserne der styrer handlen. Når vi køber et hus, køber vi nemlig ikke kun et sted at bo. Vi køber en fremtid, og det er alfa og omega at vi kan se os selv, vores liv og vores fremtid i det hus vi køber. Når vi køber et hus er det i høj grad fordi vi er faldet for husets sjæl, ideen om vores eget liv der og en bestemt stemning. Men når vi så går og tænker på vores fremtid, så er vi også nødt til at tænke på en i lidt mere praktiske baner, for en ting er hvad vi forestiller os, noget helt andet er, hvad fremtiden så rent faktisk bliver til og her spiller de lidt mindre spændende ting, som energimærke, ind.

Et energimærke er en vurdering af hvor energi optimal et hus er. Det vil sige, hvor meget energi det bruger. Og et energimærke kan derfor fortælle dig nogenlunde, hvad det vil koste at varme huset op for eksempel. Til et energimærke hører også en rapport, der siger noget om, hvad man kan gøre ved huset for at bringe energiomkostningerne ned. Og det er altså ting, der har en direkte betydning for din fremtid i huset. Det er ikke ligegyldigt hvad du vil komme til at bruge på strøm og varme, eller hvad du kan blive nødt til at gære for at restaurere huset. Det er ikke ligegyldigt for din pengepung eller miljøet!

Så selvom man naturligvis skal lade hjertet råde, når man udvælger sig den bolig som ens familie skal bo i i mange år ud i fremtiden, så må man altså heller ikke lægge fornuften helt på hylden!

Comments are closed.