Hvordan beregnes BMI

sponsorerede links:

BMI er en forkortelse for ordene Body Mass Index, og er populært sagt et tal for hvor meget du vejer i forhold til din vægt. BMI kan let beregnes, enten med vores online bmi beregning, eller du kan bruge følgende formel:

Vægt i kg / (højde i meter*højde i meter)

Et eksempel: Jeg er 1,8 m høj, og vejer 80 kg. Det giver følgende beregning: 80/(1,8*1,8) = 24,69. Altså er jeg normalvægtig – Sådan da 😉

Er dit BMI under 18 tyder det på at du er underernæret, er det mellem 18 og 25 er du normalvægtig. BMI mellem 25 og 30 er overvægt, og endelig tyder et BMI over 30 på svær overvægt. Bemærk at jeg bruger ordet “tyder”, i stedet for at skrive “er det ensbetydende”. BMI beregning har nemlig nogen ulemper, da det ikke kan bruges af personer under 18, og er man sportstrænet, muskuløs eller har kraftig knoglebygning vil en bmi beregning også give et misledende resultat, idet man så vil få et for højt bmi.

Hvad er så den rigtige vægt?

Det må absolut bero på et skøn, og du skal ikke bruge en BMI beregning som andet end en hjælp til at følge din vægt, eller et redskab i en slankekur.

Hvordan reducerer du dit BMI?

Hvis man kigger på formlen for beregning af BMI vil det mest effektive være at reducere din højde, da BMI er afhængigt af højden i anden potens. Imidlertid er det nok ikke en mulighed for særligt mange mennesker, så derfor må man kigge på den anden mulighed, nemlig vægttab. Der er ikke nogen nemme genveje til varigt vægttab, kun hårdt slid og kostomlægning – Ikke kun i en periode, men for resten af livet. Hvordan du gør det vil være for omfattende for dette website at behandle, men se mere på Let Vægttab

sponsorerede links:

2 Responses to “Hvordan beregnes BMI”

 1. Ida Møller siger:

  Hvis man har en BMI på under 18, tyder det ikke nødvendigvis på at man er underernæret. Det tyder på at man er undervægtig, hvilket ikke er det samme. Man kan sagtens være undervægtig uden at være underernæret, da det afhænger af ens stofskifte. Jeg får for eksempel en passende mængde næring, faktisk spiser jeg mere end mange andre på min alder. Men da jeg har et meget højt stofskifte tager jeg ikke på, og jeg er derfor en smule undervægtig.
  Underernæring er noget man kan blive indlagt for, og jeg har sandelig ikke brug for at blive indlagt.

 2. Lars Bertelsen siger:

  ” Hvis man kigger på formlen for beregning af BMI vil det mest effektive være at reducere din højde, … ”
  Hmm… Nej, hvis man kigger på formele nvil det mest effektive være at forøge din højde, ikke at reducere den!
  Man dividerer med højden ^2, så jo større højde desto mindre bmi for en given vægt!
  😉

Leave a Reply